Talis heeft, in samenwerking met aannemer De Vree en Sliepen, in de Stelt-Zuid 20 eengezinswoningen in de boomgaard gerealiseerd. Wonen tussen stad en dorp, in de buurt van de Waal: een bijzonder concept.

De woningen zijn in september 2020 opgeleverd aan de eerste bewoners. Er  zijn twee blokken van tien sociale huurwoningen gebouwd. De architectuur, die in is gezet met het gebruik van natuurlijke materialen, hebben een schuur-achtige uitstraling. Hier is gekozen om de architectuur ondergeschikt te laten zijn aan de landschappelijke omgeving. Straks staan deze woningen in de boomgaard. Er is geen achtertuin, maar wel een terras dat direct toegang biedt tot de boomgaard.

De woningen hebben op de begane grond een woonkeuken, berging en toilet. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping de slaapkamer en badkamer. De woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. De boomgaardwoningen hebben een huurprijs van € 619,01. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Lees hier ook het bericht over de oplevering.

Meer informatie:
Website Talis