De bouwvergunning van de 32 boomgaardwoningen en 30 dijkwoningen van Lents Buiten is onherroepelijk. Daarmee kan de bouw van deze unieke woningen in juni worden gestart. 

De afgelopen maanden heeft gebiedsontwikkelaar VanWonen samen met bouwbedrijf Van Grunsven hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit unieke gebied. “Het is altijd een bijzonder heuglijk feit als we onze kopers kunnen informeren dat de bouwvergunning onherroepelijk is en dat de bouw dan ook écht gaat starten”, zegt verkoopmanager Melanie Willemse van VanWonen. “Zo’n start bouw neemt bij onze klanten een hoop onzekerheid weg, planningen worden concreter, zij kunnen uit gaan kijken naar de eerste bouwactiviteiten. Die woning die zij van een papiertje hebben gekocht, wordt eindelijk werkelijkheid.”

De verkoop en kopersbegeleiding van de woningen van Lents Buiten ligt in handen van de wooncoaches van LIV. “Onze klanten hebben één contactpersoon gedurende het gehele verkoop- en bouwtraject. Dat is voor ons een pré. Er zijn nog enkele woningen te koop, ook in deze tijden van social distancing werken de LIV woooncoaches gewoon door. Via online communicatiemiddelen als Facetime en Skype houden zij de verkoopgesprekken. Ik ben erg blij met hun gedreven aanpak. Alles wordt in het werk gesteld om onze klant optimaal van dienst te zijn, dat is echt bewonderingswaardig.”

Start bouw 
De start bouw van de woningen staat gepland voor eind juni, begin juli. Met een bouwtijd van circa 1,5 jaar zullen de eerste kopers eind 2021 hun nieuwe woning in Lents Buiten kunnen betreden. Heb je ook belangstelling voor één van de woningen? Kijk voor de beschikbaarheid op de projectwebsite of neem telefonisch contact op met LIV Wooncoach.

Overige projecten
Ook binnen de projecten Steltse Dijkgaarden en Bongerd&Dijcke zijn nog verschillende boomgaard- en dijkwoningen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over de projecten. Ook woningcorporatie Talis realiseert woningen in de Stelt-Zuid, zij zijn in februari al gestart met de bouw. Meer daarover lees je hier.