Het ontwerp voor de nieuwbouw van kindcentrum De Verbinding is definitief. Aan de oostzijde van de Stelt-Zuid komt straks een prachtige basisschool in combinatie met kinderopvang. In de directe omgeving wordt ook een gymzaal gerealiseerd.  

Bijzonder aan het kindcentrum is dat het straks met het speelgedeelte aan de achterkant direct aansluit op het struingebied van de dijk. Op het plein aan de voorzijde kan tijdens breng- en ophaaltijden geparkeerd worden terwijl buiten die tijden het plein wordt ingezet als speelterrein. Een bijzonder dubbelgebruik van de ruimte, dat er op gericht  is om vooral per fiets of te voet naar school te komen.

Planning
De procedures om het kindcentrum te realiseren zijn inmiddels in volle gang. Als alles vlot verloopt kan De Verbinding eind 2021 gebruik gaan maken van het nieuwe gebouw. De kinderen kunnen straks sporten in de naastgelegen gymzaal. De start bouw daarvan wordt al dit najaar verwacht. U leest hier meer erover.

Onderwijs in de Waalsprong
Het onderwijs in de Waalsprong is goed geregeld: u kunt al ouder altijd een geschikte school voor uw kind in de directe omgeving vinden. De Verbinding voorziet in de groei van het aantal kinderen in de wijk en is daarom al in een tijdelijke locatie gestart met onderwijs. Klik hier voor meer informatie over basisschool De Verbinding. De kinderopvang wordt straks verzorgd door KION.

Beelden: B2 architecten