Op vrijdag 11 september jl. kregen bewoners van de 20 sociale huurwoningen van Talis in de Stelt-Zuid officieel hun sleutel overhandigd. Onder hen ook Dianne Hol. Zij ruilde na 30 jaar haar huis in Beuningen in voor een ‘wereldplek’, in het groen, vlakbij de stad. 

Maria Meijaard, projectleider nieuwbouw namens Talis, heeft de afgelopen jaren de nodige  ‘nieuwbouwfeestjes’ meegemaakt in de Waalsprong. Toch blijft de woning-sleutel-overdracht aan blije huurders ook voor haar een bijzonder moment. ‘Het leuke aan de oplevering van onze 20 woningen in de Stelt-Zuid, is dat het ‘t allereerste afgeronde project in dit gebied is. Bovendien zijn de huizen heel compact. Elke vierkante meter wordt optimaal benut. Waarmee we bewust inspelen op het groeiend aantal een- en twee persoonshuishoudens. We bieden bewoners – een leuke mix van jong, oud, alleenstaand en samenwonend – hier letterlijk een passende woning, voor een passende prijs.’

Extra reuring
Een van die nieuwe bewoners is Dianne Hol. Ze wilde na 30 jaar Beuningen graag naar Nijmegen verhuizen, waar veel van haar vrienden wonen. Ook had ze, zo zegt ze, wel wat behoefte aan ‘extra reuring’. ‘Mijn eerste voorkeur ging uit naar een appartement, maar die zijn prijzig en lastig te vinden, zeker in de stad. Toen kwam ik dit project tegen. Wat ik las, beviel me wel. Ik heb meteen gereageerd en werd ingeloot.’

Centrale boomgaard
Dianne straalt als ze over haar nieuwe ‘schuurwoning’ in de ‘wijk achter de dijk’ praat. ‘Het huis is niet groot, maar ruim genoeg. Vooral de plek vind ik fantastisch. Met de uiterwaarden, de Spiegelwaal om de hoek, en hartje stad op fietsafstand, heb ik hier het beste van twee werelden. En de wijk is nog niet af. Er komt heel veel moois bij, waaronder de centrale boomgaard. Of ik groene vingers heb? Haha, ik ben meer van het koffie zetten en de appeltaarten bakken.’ Dan serieus: ‘Het idee van het op een leuke manier met elkaar in contact komen en zo aan je eigen omgeving bouwen, spreekt me absoluut aan. Nu maar hopen dat er straks genoeg handjes zijn om de boel samen op te pakken.’

Bevoorrecht mens
Voordat het zover is, gaat Dianne aan de slag met het inrichten van haar woning. ‘De komende weken ben ik druk met schoonmaken en schilderen. Op 28 september wordt de vloer gelegd, zodat ik op 1 oktober kan verhuizen. Het zal even wennen zijn, maar ik ben echt super blij met mijn woning, vind het zo gaaf dat ik hier, op deze plek, mag wonen. Ik voel me een bevoorrecht mens.’

Meer weten over de eerste oplevering? Lees hier het bericht van Talis.
Foto: William Moore