Afgelopen donderdag 4 maart is het participatieproces rondom de Stelt-Zuid succesvol opgestart. Meer dan 100 (toekomstige) bewoners waren aanwezig in een online sessie om mee te praten over het onderhoud van de gemeenschappelijke boomgaard en de struinzone. 

In deze eerste (online) bijeenkomst ging projectleider Robert Tannemaat in op het participatieproces: wat is de stand van zaken, hoe zat het ook alweer met de inrichting van het groen, en welke stappen volgen er in het participatieproces. Ook kwamen er verschillende bewoners aan het woord, die stuk voor stuk enthousiast zijn over het gebied waar ze straks komen te wonen.

Meer positieve reacties
Voorafgaand aan de bijeenkomst is aan de toekomstige bewoners gevraagd hoe zij tegenover het meedoen in het groen staan. 56% van de deelnemers was vooraf al enthousiast en leek het super tof. Ook waren er voldoende mensen die het leuk vonden om voor koffie, thee of iets lekkers te zorgen. Tijdens de informatieavond is nogmaals gepeild hoe toekomstige bewoners tegenover ‘samen meedoen in het groen’ stonden: maar liefst 68% van de deelnemers leek het nu super tof om samen met de buurt de handen uit de mouwen te gaan steken.

En nu?
Het is nog even wachten tot de boomgaard daadwerkelijk wordt aangeplant, eerst moeten alle woningen in de Stelt-Zuid opgeleverd zijn. In de tussentijd inventariseert Robert wie wat zou willen doen in de boomgaard en struinzone. Vervolgens sluit hij samen met bewoners en de afdeling beheer van de gemeente Nijmegen een participatieovereenkomst. Bewoners van de Stelt-Zuid ontvangen binnenkort een Q&A met veel gestelde vragen en antwoorden én kunnen de avond nog eens online terugkijken.

Klik hier voor de online opname en de presentatie van deze bijeenkomst.