Met de symbolische aanplant van de eerste notenboom is vrijdag 14 februari jl. het officiële startschot gegeven voor de woningbouw in Stelt-Zuid. Talis start hier al eerste en bouwt er in de komende maanden 20 sociale huurwoningen, die straks grenzen aan de boomgaard.  

In totaal waren zo’n 20 genodigden aanwezig op de bouwplaats aan de Lentse Turennesingel, onder wie projectmanager Michel Pott (Talis), architect Wilbert de Haan, directeur Ted van der Netten van Stigt (bouwer De Vree en Sliepen) en gemeentelijk projectontwikkelaar Paul de Wit.

Wijk achter de dijk
Tijdens zijn korte openingspraatje straalde Talis-bestuurder Ronald Leushuis in woord en gebaar uit zin te hebben in het nieuwe bouwavontuur. “Na anderhalf jaar starten we weer in de Waalsprong. En hoe. Tot 2025 verwachten we Waalsprong-breed nog zo’n 700 sociale huurwoningen bij te mogen bouwen. Te beginnen met deze 20 huizen in de Stelt-Zuid; een hele mooie wijk achter de dijk in een bijzonder gebied.”

Unieke woonplek
“Gisteren was ik verderop bij een start bouw, vandaag ben ik hier. Dat geeft nog maar eens aan dat het goed gaat in de Waalsprong”, vervolgde Noël Vergunst, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedelijke Ontwikkeling. “De Stelt-Zuid wordt misschien wel de mooiste plek om te wonen. Met zijn boomgaard die op een speelse manier de geschiedenis van het gebied terugbrengt. Bewoners ontmoeten elkaar hier in het groen, plukken samen de vruchten van gezamenlijk onderhoud en zijn zo medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Kortom: een unieke woonplek.”

Eerste notenboom
En toen was het tijd voor het moment waarop iedereen had gewacht: het planten van de eerste (noten) boom op een mooi plekje aan het water. Een kolfje naar de hand van Ronald Leushuis, Noël Vergunst en Ted van der Netten Van Stigt, die al spittend en plantend het boompje in no time een nieuw ‘thuis’ gaven. En dat allemaal op een plek waar uiteindelijk 270 woningen zullen verschijnen. Én groen. Heel veel groen.

20 huurwoningen rug-aan-rug
De woningen zijn verdeeld over twee blokken van tien woningen. Ze staan rug-aan-rug tegen elkaar. De blokken hebben de architectuur van een schuur, en gaan op die manier mooi op in het landschap. Er is geen achtertuin, maar wel een terras. Er zijn drie woonlagen per woning. Je komt binnen op de begane grond in de keuken, op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping de slaapkamer en badkamer.

Start verhuur
De 20 woningen in de boomgaard worden van maandag 9 maart tot woensdag 11 maart aangeboden op Entree. Van de woningen worden er 19 toegewezen aan de hand van meettijd, en één door loting. De woningen hebben een huurprijs van € 619,01. Meer weten over de huurwoningen? Klik hier.

Als alles volgens planning verloopt worden de woningen in juli 2020 opgeleverd.